събота, 26 март 2016 г.

Zayn - Mind of Mine (Ревю)


 Измина точно една година откакто Zayn "разби" интернет, а и сърцата на много фенове. Точно на 25 Март, звездата реши да напусне популярната момчешка група One Direction и "да заживее нормален живот на 22 годишен". Една година по-късно, живота му отново е всичко друго, но не и нормален след решението му няколко месеца по-късно да подпише договор с RCA и да даде старт на соловата си кариера. Вчера, първият му самостоятелен албум, озаглавен "Mind of Mine", официално излезе на пазара и във всички стрийминг платформи. Днес, ще направя кратко музикално ревю на неговият проект и като цяло ще изразя мнението си.
02. PILLOWTALK
 Това беше първият сингъл, който чухме от Zayn, след раздялата. Парчето заедно с клипа излезе още през месец януари. То няма да ви изненада с дълбоки изрази, а просто ще ви покаже новото звучене на изпълнителя - напълно различно от това на 1D. С него, той просто показва, че е пораснал младеж, който може да се изказва свободно - това го виждаме от всички "f-бомби", който присъстват в текста. Но "PILLOWTALK" е бърза и ритмична и беше правилният избор за първа песен.04. BeFour
 "BeFour" е спокойна, но самоуверена песен. Нека се спрем на заглавието и текста, много интересна игра на думи е направил Zayn като думата "before" (преди) е представена като "БъдиЧетири" (или бъдете). Каква случайност, че One Direction е вече от четири члена, хм да наистина - каква случайност. Тук открих и още изрази, който може би се отнасят за взаимоотношенията му с групата като например:

"I can't turn my chords into your song" - Зейн сподели в много интервюта как всъщност не е харесвал стила на групата.
"I've done this before, not like this" - Определено е издавал албум преди, но не по този начин.07. INTERMISSION: floWer
 Тази песен, първоначално ме шокира, но определено трябваше да присъства в аблума. Изпята е на урду - родният език на баща му. Въпреки, че е само минута и 44 секунди, тя показва, че Зейн е горд с произхода си и е готов да го докаже. Винаги съм се възхищавал на изпълнители, който правят това и не забравят откъде са тръгнали. А превода на хипнотизиращия текста е следният: 

"Докато цветето на тази любов не разцъфне,
това сърце няма да е в мир"


08. BoRdErSz
 Определено, това е една от любимите ми песни в албума - ритмична и готина. Шепотът заедно с вибрацията в нотите се е получил невероятно. Лесно може да ви влезе в главата и трудно да излезе оттам. Това ще е парчето, което най-много ще си припявам тези дни. 

12. Truth
 Бавна, спокойна, но тайно динамична, "Truth" е най-дълбоката му песен до този момент. Тя дава възможността на Зейн просто да изкаже това, което мисли по най-уникалния начин. Получила се е много добре. Имам чувството, че за най-хубавите тракове нямам какво толкова да кажа - защото те са просто толкова оригинални и красиви. Просто трябва да ги чуете за да усетите това, което и аз. "Mind of Mine" е проект, който крещи промяна и самостоятелност. С него Zayn ни показва кой е всъщност и какво харесва. Споделя колко удобно се чувства, че най-накрая може да бъде себе си. Албума ще ви изненада със свежи и автентични парчета. Задължително му дайте шанс.вторник, 22 март 2016 г.

Best February & March Tracks


 Отдавна ми се пишеше пост, свързан с музиката, затова реших да продължа със "серията" си - най-добрите песни за месеца. Този път обединих Февруари и Март по собствено желание. Надявам се предложенията да ви харесат, а още по-щастлив ще съм и ако вече ги знаете и ги слушате.

Ariana Grande - Dangerous Woman

 И вторият сингъл от новият албум на Ariana Grande, звучи така. В предишни интервюта, изпълнителката каза, че "това е най-добрият и проект правен някога". За момента, не мога да кажа дали това е така, но определено вече знам текста на песента, а излезе само преди седмица. 

Iggy Azalea - Team

 След ужасната година, която  имаше Iggy Azalea се завърна. Новото и парче много лесно може да се превърне в хит и се надявам това да се случи, защото Team е една от новите ми любими песни за месеца. Добре дошла отново, Iggy! А сега чакаме и албума, озаглавен "Digital Distortion".

Sia - Cheap Thrills

 Идеята на Sia за новият и албум (който излезе края на януари) е да събере всички песни, които е написала за други изпълнители и да ги издаде под собствено име. Такава песен е и Cheap Thrills, която всъщност е написана за Rihanna. Определено песента би и подхождала, но Sia и придава различно звучене, което ме кара да се зарадвам, че песента първоначално е била отказана.


Zayn - Like I Would

 Последното парче, което ще разгледам подробно е това на Zayn. Албума му Mind of Mine излиза този петък и аз съм повече от развълнуван, защото точно на тази съща дата (25 Март), той отбелязва една година, откакто напусна One Direction. Мина цяла една година. Колко много неща могат да се случат в кариерата ти само за една година.

Ето и останалите парчета за февруари и март...

Rihanna ft. Drake - Work


Little Mix ft. Jason Derulo - Secret Love SongFifth Harmony ft. Ty Dolla Sign - Work From Home

събота, 19 март 2016 г.

Книгите през Март.

 Средата на Март е, месеца си отива, времето лети твърде бързо, а книгите само стават все повече и повече. Този месец, съм ви приготвил три нови заглавия, който читателите най-много очакват. Нека да започваме...

 "Дете на пустинята" е първа книга от нова поредица и също така е дебютният роман на Олуин Хамилтън. Излиза на 19 Март. Романа е определен като фентъзи с елементи на фантастика, романтика и приключение. Лично аз все още не съм решил дали ще избера тази книга като следващото ми четиво, но резюмето звучи достатъчно интригуващо за да го направя.
 Съдбата на пустинята е в нейните ръце... Смъртни управляват пустинния народ на Мираджи, но из дивата, безплодна пустош все още скитат мистични зверове, а според мълвата някъде джинове продължават да практикуват магиите си... Във враждебния и суров град Дъстуок обаче няма нищо магическо. Това не е място за човек, ако е беден, сирак или ако е жена. Амани Ал’Хиза е всичките три. Тя е отличен стрелец, но умението й не може да й помогне да се измъкне от Дъстуок, където е обречена на уреден брак или смърт. А така отчаяно копнее да види света, за който е слушала единствено от историите край огъня. Когато изневиделица й се предоставя шансът да избяга с мистериозен и смайващо красив чужденец, Амани не се поколебава. И въпреки че от години мечтае да напусне родния си град, никога не си е представяла, че ще го направи, яздейки митичен кон, бягайки от смъртоносната армия на султана с човек, издирван за измяна. Не си е представяла и че ще се влюби в него… Или пък че той би могъл да й помогне да разкрие могъща тайна за това коя е всъщност.


 Най-вероятно вече сте разбрали за тази книга, тъй като всички говорят за нея. А повечето от вас, умират да я прочетат, защото "Лейди полунощ" е новата книга на Касандра Клеър, която отново ще разгледа света на ловците на сенки. Търсете я в книжарниците от 29 Март. От други блогъри и читатели разбрах, че този свят на ловци е наистина интригуващ, а аз още съм нямал възможността да навляза в него. Не съм започвал нито "Реликвите на смъртните", нито "Адски устройства", но силно се надявам това някой ден да се случи. А ще съм още по-щастлив, ако този ден е в близкото бъдеще.
 В един таен свят, където воини, в чиито вени тече ангелска кръв, са се заклели да пазят света от демони, „парабатай“ е свещена дума. Парабатаят е твой партньор в битка. Парабатаят е най-добрият ти приятел. Парабатаите са всичко един за друг… но никога, абсолютно никога не бива да се влюбват един в друг. Изминали са пет години от събитията в „Град на небесен огън“, довели ловците на сенки до ръба на унищожението. Ема Карстерс вече не е малко дете, а млада жена, твърдо решена да открие убиеца на родителите си и да отмъсти за смъртта им. Ема е ловец на сенки, една от поколенията нефилими, чийто дълг е да бранят света от демони. Заедно със своя парабатай Джулиън Блекторн тя патрулира из улиците на един таен Лос Анджелис. Когато започват да се появяват трупове на хора и долноземци, убити по същия начин, по който преди години загиват и нейните родители, вниманието на Ема е привлечено – това е нейният шанс да се впусне в разследване. Докато разкрива истината за настоящето, тя започва да научава и тайни от миналото: какво е крил Джулиън от нея през всички тези години, защо законът на ловците на сенки не разрешава на парабатаите да се влюбват един в друг... В същото време Ема е на път да се влюби в единствения човек на света, в когото е категорично забранено.


 Последната книга, която ще ви предложа днес е четвъртата част от поредицата за СТЪКЛЕНИЯТ ТРОН на Сара. Дж.Маас. Тя е озаглавена "Кралица на сенките" и излиза на 26 Март. Чух много добри отзиви и по тази книга, но няма как да не обърна внимание на обема й - цели 712 страници, определено ще имаме с какво да се занимаваме. Не съм прочел още "Огнена наследница", защото тази книга беше планирана да излезе по-късно тази година у нас, но сега ще трябва да побързам и да я прочета - за да може да си наваксам с тази серия.
 Кралицата се завърна. Всички, които Селена Сардотиен обича, са й отнети. Но тя най-накрая се завръща в империята – за да получи своето отмъщение, за да спаси някога славното си кралство и за да се изправи лице в лице със сенките на миналото си… Тя е приела да бъде Елин Галантиус, кралица на Терасен. Но, за да си върне трона, трябва да се бори. За братовчед си – воин, готов да умре за нея. За приятеля си – млад мъж, заточен в чудовищен затвор. И за своя народ – поробен от жесток крал и въпреки това очакващ триумфалното завръщане на изгубената си кралица.


неделя, 13 март 2016 г.

"Тъмна Дарба" от Александра Бракен


 Здравейте, отново съм тук за да представя още едно ревю на още една книга. Наскоро прочетох "Тъмна Дарба" от Александра Бракен и реших по обичай, да изкажа мнението си. В ревюто ще има спойлери затова ви съветвам първо да сте прочели книгата, преди да го прочетете, но ако все пак искате да разберете мислите ми относно книгата, просто внимавайте за спойлери.
 Когато Руби се буди на десетия си рожден ден, нещо в нея е различно. Нещо достатъчно притеснително, че да подтикне родителите й да я заключат в гаража и да повикат полицията. Нещо, което я изпраща в Търмънд, брутален правителствен „рехабилитационен лагер“. В действителност Руби успява да преживее мистериозното заболяване, което погубва повечето деца в Америка. Но тя и останалите като нея оцеляват, като се сдобиват с нещо много плашещо – умения, които не могат да контролират. Вече на шестнайсет, Руби е една от опасните.

 Това е първа книга от една нова антиутопична YA трилогия. Бях я срещал преди из интернет пространството, но нямах представа за какво става на въпрос. Благодарение на издателство ЕГМОНТ, тази година ще имаме възможността да разберем. Няма как да не призная, че съм впечатлен от тази първа част. В началото започнах много несигурно към нея, действията ми бяха леко бавни и монотонни, определено се бях притеснил - дали книгата изобщо ще ми хареса. Бях подготвен за разочароващ провал, но постепенно с развитието на историята и на самите герои всичко си дойде на мястото и 100 страници по-късно не можех да оставя книгата, докато не я завърша. Тя наистина те завладява, но така става, когато нещо е много добро и интересно. Затова, ако имате проблем с проточващи се действия и възникне някакъв проблем докато я четете, не я оставяйте - преминете тази част смело и авторката ще си свърши работата. Обещавам.


 Време е да поговорим и за нашата главна героиня - Руби. Тя е един много сложен герой, както са и всички герои в този жанр. Не мисля, че в антиутопиите има лесни и обикновени персонажи, защото винаги те са преживели нещо много тежко в миналото си и най-често се борят здраво срещу злото, както прави и нашето момиче. Тя е била напълно нормално дете - ходила е на училище, завързвала е приятели, докато един ден промените в света най-накрая не я застигат.
 А какви са всъщност тези промени в света - главният проблем е болестта ОМИН, която се е превърнала в глобална пандемия. Буквално, този вирус убива деца на възраст от 10 до 16 години. Докато, оцелелите започват да придобиват странни способности и са наречени Пси-деца. Честно казано, не ми хареса начина, по който беше изграден света, и обвинявам дългите описания за забавеното действие в началото на романа. Така и не успях да придобия голяма представа за възможностите на Пси-децата. Разбрах, че са разделени по цвят, и бях доволен от количеството информация за способностите на оранжевите - но някак си не беше обърнато голямо внимание на другите дарби като червената, зелената и синята и не успях да се ориентирам.


 Нещо, за което исках също да поговоря са съпътниците на Руби и отбора, който се сформира от нея, Лиъм, Дунди и Зу. Обичам, когато зад главните герои стоят техните приятели, готови да помогнат с каквото и да е (като Лиъм) или да ни позабавляват и разсеят за малко (като Дунди). Определено те донесоха много към историята.
 Нямам как да не обърнем и внимание на големият лош злодей. Тук той първо ни беше представен като добра фигура, която може да спаси нашите герои и дори света. Кланси беше символа на надеждата, но всичко завърши с предателство, защото не всичко е такова каквото изглежда. Приятелят на Руби, човека, който уж я разбираше всъщност не беше решителния лидер, за който се представяше. Не харесвах Кланси, но все пак той не беше изграден за обич и смятам, че отново ще се срещнем с него.
 За мен много важно е как ще свърши една книга, от края и мога да направя извод за цялата история до момента и нека да ви кажа - финала на тази книга беше определено запомнящ се. Мисля, че чувствата, който се пробудиха в мен, скоро няма да утихнат. Не и докато не прочета втората част, озаглавена "Never Fade" - имам нужда от продължението и то сега. Настроен съм оптимистично за развитието на трилогията, вярвам, че ще видим още много, ще срещнем нови лица и ще усещаме два пъти по-силно.


 "Тъмна Дарба" е нов загадъчен роман, който ще провокира сетивата ви, ще ви накара да искате още и още, докато желанието ви не стихне, и докато сърцето ви не бъде разбито.


петък, 4 март 2016 г.

The TBR Book Tag


Благодаря на Кая за тага. Без излишни изказвания, към въпросите...

 1.Как и къде следите вашата купчинка с книги за четене?
 Непрочетените книги са навсякъде - в goodreads, на рафта ми и най-лошото в глава ми. Не мога да спра да мисля за всички тези истории, които още не съм опознал, а трябва. 

 2.Повечето ви книги за четене са на хартиен носител или в електронен формат?
 На хартиен. Рядко чета електронни книги - само ако книгите не са издадени в България и наистина искам да ги прочета.

 3.Как определяте коя да е следващата книга за четене?
 Най-често според настроението ми, но зависи и от самата книга.

 4.Посочете книгата, която стои най - дълго в списъка ви за четене.
 Според goodreads е "Кралици на красотата", която съм маркирал още през лято 2014 и все още не съм купил. Но смятам, че има това ще е друга книга, която най-вероятно вече дори не искам да прочета.

5.Книга, която наскоро сте добавили към списъка си за четене.
 "Гневът и зората" от Рене Ахдие. Нямам търпение да я прочета, чух страхотни неща за нея и очакванията ми са големи.

6.Книга, която сте добавили в списъка си за четене, заради красивата корица.
 Имам много такива книги, но не и такива които за закупени само заради корицата, но иначе подобни примери са "Изборът" и "Цялата истина в мен".

7.Книга от списъка ви за четене, която не планирате да прочетете.
 Предполагам, че няма такава. Когато загубя интерес в някоя книга просто я премахвам от списъка си и забравям за нея.


 8.Непубликувана книга, чиято поява очаквате.
 Тук мога да създам цял списък - "Уинтър", "Salt to the Sea", "Passenger", "Six of Crows, "My True Love Gave to Me", "I'll Give You the Sun", "Me and Earl and the Dying Girl" и спирам до тук.

9.Книга от списъка ви за четене, която всеки ви препоръчва.
 Предполагам "Реликвите на смъртните", защото все още не съм прочел нищо от Касандра Клеър, а наистина искам, но не виждам кога това ще се случи, защото в момента съм затрупан с много други книги. Също и "Аз преди теб" - по която скоро ще има и филм.

10.Книга от списъка ви за четете, която всички са прочели, само не и вие. 
 Бих казал "Крадецът на книги", защото всички споделят колко невероятна е тази книга и какви чувства са изпитали. Потупвам се по рамото, че успях да избегна спойлери... поне до този момент.


11.Книга от списъка за четете, която "умирате да прочетете".
 В момента това трябва да са "Гневът и зората" и "Двор от рози и бодли", и съвсем скоро ще сложа край на това чувство и ще ги прочета. ;)

12.Колко книги за четене сте си отбелязали в Goodreads?
 27, но това е защото нарочно не съм отбелязал всички книги, които искам да прочета. Ако трябваше да маркирам всяка една поредица, заедно с неиздадени книги, броят щеше да се увеличи драстично.

четвъртък, 3 март 2016 г.

Сериалите през Март.


 Това е пост, който исках да направя много отдавна, но реших да почакам за месец, който може да ви предложи много по-вече от останалите. И, ето че този момент настъпи. Днес ще ви запозная с новите сериали, който ще стартират през март и ще изкажа моите първи впечатления и очаквания. Надявам се да ви е интересно!"The Real O'Neals" - премиера за България: 3 Март
 ABC ще ни зарадва с още една семейна комедия. Сериала ще показва живота на семейство ирландци от Чикаго, чийто тайни определят истинският им живот и ежедневие, но всичко си идва на мястото, когато всеки един от тях решава да не крие тези тайни повече - и да каже истината. Първо, когато прочетох това - звучеше много по-сериозно, но от трейлъра разбрах, че всички тези тайни са представени в комичен вид и би трябвало да са забавни за зрителя.
 Въпреки че сериала идва от успешна телевизия като ABC, която е позната с хит ситкоми като "Modern Family", "The Middle", 'The Goldbergs" и други, "The Real O'Neals" може много лесно да се подхлъзне и да загуби зрители заради сериозни теми, който засяга. Вече има създадени петиции от групи, който са против сериала, и желаят неговото спиране, защото нарушава техните виждания и идеи."The Family" - премиера: 4 Март
 "Семейството" е описан като драматичен трилър, който също ще започне този месец по ABC. Той проследява завръщането на сина на кметица, след като е смятан за мъртъв години наред. На чело на актьорския състав стои отличената с Оскар - Джоан Алън. Цялата мистерия около сюжета ми допада и със сигурност ще му дам шанс. Надявам се сериала да пожъне голям успех. "Crowded" - премиера: 16 Март
 Ето още една комедия, която смятам да проверя този месец. Този път телевизията е NBC. "Претъпкано" разказва за Майк и Мартина, който най-накрая заживяват сами в дома си и решават да се възползват от това, но плановете им се провалят, когато порасналите им дъщери Стела и Шиа и родителите на Майк - Алис и Боб отново се връщат при тях. От празна къщата отново става "претъпкана". 
 Резюмето ми привлече вниманието, но мога да кажа честно, че трейлъра не ми допадна особено много и се надявам това да не е от онези ситкоми, на който не знам къде да се смея, затова монтажистите добавят изкуствен смях за да ми кажат къде е шегата. Ще дам само един шанс на сериала и ако не харесам пилотният епизод, най-вероятно ще го зарежа... но без негативни мисли. "Heartbeat" - премиера: 23 Март
 И сериала, който си смени името около три пъти - от Heart Matters, през Heartbreaker до това, но все пак знам как се казва в момента. Това е нова медицинска драма, която е базирана на истинският живот на д-р Кейти Маглиато и нейната книга. В главната роля е Мелиса Джордж, която играе кардиолог и не може да намери баланса между професионалният и личния си живот. 
 Продукцията трябваше да започне още през есента, но заради бременността на главната актриса беше отложен за пролетта. В момента не следя, нито една медицинска драма (след като изоставих Saving Hope), затова имам свободно място в дългия си списък от сериали."The Catch" - премиера: 25 Март
 И стигнахме до най-дългоочаквания сериал за месеца. От създателите на "Grey's Anatomy", "Scandal" и "How to get away with Murder". Да, точно така идва поредният проект на Shonda Rhimes и компанията й Shondaland. Ето и за какво се разказва - проследяваме Алис Вогмън - частен детектив от Лос Анджелис, която е станала жертва на измама... от собственият си годеник. Тя е решена да го открие преди това да провали кариерата й. Първоначалния трейлър, който излезе през Май 2015 ме развълнува много, но виждам, че са правени големи проблеми по продукцията и стилът е малко изменен. Но все пак това е Shonda Rhimes и така известната програма на ABC - TGIT (Thank God It's Thursday). Стискам палци и очаквам с нетърпение пилотният епизод.

вторник, 1 март 2016 г.

February Wrap Up & March TBR


 Ето, че си отиде още един месец от "новата" година. Въпреки че беше най-краткия за 2016, имам чувството, че при мен няма значение дали дните в месеца са 29 или 31 - аз пак не успявам да чета толкова колкото искам.
 Ето, че за пореден месец съм прочел само две книги, което за мен си е разочарование. Не мога да вляза в ритъм с четенето от Септември насам, но се надявам скоро всичко да се оправи. А ето и кой бяха тези две книги, на който отделих най-голямо внимание.

 Първата книга, която прочетох беше "Изпепелени" от Джулиана Багът, третата и последна книга от трилогията ЧИСТИ. Изключително съм щастлив, че успях да завършва още една трилогия, въпреки че я четох около 3 години, но важното е, че успях. Като цяло, поредицата е добра, но заради последната книга не успя да достигне по-високите места в списъците ми. "Изпепелени" беше странен завършек, който можеше да бъде оправен. Но все пак първите две книги бяха добри, затова не съжалявам, че ги прочетох. Бих дал обща оценка на трилогията - 3.3/5
 Другата книга, която избрах този месец бе "Перфектна химия" от Симон Елкелес. Започнах я напълно спонтанно, без да съм планирал много много и всичко си дойде на мястото. Историята ми допадна много и определено ще помня дълго този сладък (но и опасен) съвременен роман. Цялото ми ревю и мнението ми можете да прочетете тук.
 Какво ще ми донесе месец март? Надявам се да са повече прочетени книги и се надявам да се избавя от мястото си на не толкова активен читател, но вината не е в мен, а в моето ежедневие. За този месец, съм планирал да довърша "Тъмна дарба" от Александра Бракен - първа книга в нова трилогия, която започнах преди седмица. Вече съм преполовил книгата и с нетърпение очаквам да я завърша. Също така "Стъкленият меч" от Виктория Айвярд също ще бъде сред четивата ми през март. Само се надявам да успея да я приключа на време, защото тя е доста голяма - около 600 страници, но приемам предизвикателството.

 Това е всичко за сега. О, и Честита Баба Марта на всички! =)