сряда, 1 февруари 2017 г.

January Wrap Up & February TBR


 Много се чудих дали изобщо да пиша равносметка за месеца, но пък реших, че е по-добре да си обобщя нещата, колкото и очевидни и кратки да са те. През Януари успях да изпълня обещанието си и да довършва "По залез" от Александра Бракен - последната книга от трилогията "Тъмна Дарба". За жалост, останах леко разочарован от последната книга, сравнявайки я с предишните две части. Като че ли се бях настроил за епични битки, неочаквани обрати и епични сцени, докато книгата не ми предостави това, а бавно и кротко действията си протичаха без някакъв "уоу"-фактор. Все пак не бе чак толкова зле, че да се ядосвам, но можеше повече - винаги може.
 За жалост, това бе единствената книга, която успях да прочета този месец, но съм изключително щастлив, че успях и това да свърша. Бях си разпределил точно колко страници да чета на ден за да успея да я завърша в определен срок и се радвам, че стриктната ми техника проработи. 
 За следващите ми книжни предпочитания смятам да се отдам на съвременни романи, защото последните няколко месеца четох засилено дълги книги в жанра фентъзи, фантастика и мога да кажа, че значително се натоварих. Имам нужда да се отдалеча от тежкия свят на антиутопиите за момент и да се отдам на нещо ново, съвременно и свежо. Като казвам това съм си наумил книгите "Ще ти дам слънцето" на Джанди Нелсън и "Всичко, всичко" на Никола Юн. В полезрението ми са и други книги, които бих избрал на по-късен етап като "Светлината, която не виждаме" и "Химикът" на Стефъни Майър, която предстои да излезе, но прочитането на този роман все още е доста спорен въпрос за мен.
 Това беше краткият ми обзор на месеца. 
     See you soon, X_X