четвъртък, 29 декември 2016 г.

Сериалите на 2016.

 Да точно така - след музиката идва телевизията. Моята най-голяма страст от всички мой забавления. Не мога твърдо да кажа дали 2016 бе успешна година за телевизията, защото като че ли не се случиха толкова революционни и експлозивни продукции. Все пак има много сериали, които просто се открояват лично за мен от другите. Представям ви най-добрите телевизионни сериали и шоу програми за 2016, лично подбрани, изгледани и обичани от мен.


Game of Thrones


 Започвам с нещо до болка (и щастие) познато - "Игра на Тронове". Ако не знаете за какво става дума в...  Хайде стига, всички знаем какво е GOT - една от най-популярните продукции в момента, определено нейното поколение ще се запази за дълго време в сърцата на много тв маниаци. Не искам да говоря много за този шедьовър, защото вие самите знаете за него. На кратко искам само да кажа - перфектен сезон, феноменална актьорска игра, пленяващ сюжет. Стига толкова.


Crazy Ex-Girlfriend


 Нямате си и на представа колко обичам недооценени и непопулярни сериали. Обичам ги, защото в честото случай те са добри. "Crazy Ex-Girlfriend" е и повече от добър, това е един свеж мюзикъл, изпълнен с много хумор и драма. Бих казал комедия на много високо ниво, въпреки че сериала е изключително лек и не натоварващ. В края на миналата година, това шоу дори не влизаше в топ 30 на любимите ми сериали, а сега заема челните места, за което съм повече от щастлив. Епизод след епизод всичко става все по-добре, по-забавно, по-лудо и по-диво. Любовта ми към сериала и актрисата Rachel Bloom е неизмерима (всъщност е измерима, но в много висока степен).


How to get away with Murder


 Дежа вю! "How to get away with Murder" отново е сред топ сериалите ми за втора поредна година. Това не ме изненадва, нивото на шоуто не е паднало и със сантиметър, дори напротив расте все повече и повече. Последния сезон е едновременно много по-мрачен, но и по-забавен от всички предишни досега. Любимото ми нещо са героите - всичките са толкова различни, разнообразни и интересни, всеки носи своя драма и свои белег. Ако не сте гледали HTGAWM трябва да го направите, защото е вероятно да го срещнете догодина отново тук. 


The Good Place


 "The Good Place" е единственото ново шоу за сезон 2016-17, което реших, че заслужава вниманието на най-добрите. Вярно е, че има и други нови попадения, но този сериал е сигурния ми фаворит, защото както винаги имам трудна история с него. Намразих продукцията още в началото, когато видях трейлъра и си казах, че това е най-лошото и най-незабавното нещо и никога няма да го погледна. Вижте какво стана, не само го погледнах, но и се влюбих. Какво клише само, нали? Ако търсите добра комедия с интересни обрати (точно така комедия с обрати) ви го препоръчвам. 

Honorable Mentions:
Nashville
This Is Us
The Fosters
Jane the Virgin
Big Brother 18 (US)
Designated Survivor


The People v O.J. Simpson: American Crime Story


 И за финал оставяме първи сезон на лимитираната драма "American Crime Story". Има стотици телевизионни и филмови продукции, които излизат само в рамките на една година, но ние помним само тези, които наистина ни докосват и завладяват. "The People v. O.J.Simpson" е отличен пример за запомнящ се сериал. Той е изключително провокативен и реалистичен като засяга важни теми за расизъм, сексизъм, полицейска корупция  и медийна манипулация. Доста тежки проблеми, нали? Но това превръща шоуто в шедьовър, който заслужава вниманието на всеки. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар