неделя, 11 декември 2016 г.

Любими коледни песни

Не съм част от тазгодишната мания Blogmas, но това не означава, че не се вълнувам за предстоящите празници. Днес реших да оставим книгите на страна за малко и да се посветим на музиката. Коледа без подходящите празнични песни е като рожден ден без торта или като нова година без обратно отброяване. В този пост следва да си припомните някои ваши любими коледни песни и надявам се да добавите няколко нови към вашия плейлист. И нека пуснем музиката сега!


 Обикновено като се замислим за коледни песни винаги си представяме класически балади от 60-те или 90-те като "All I Want For Christmas", "Blue Christmas и други. Е, да но аз не си падам много по old-school хитове и често залагам на по-актуалното, особено ако става дума за американска поп музика. "Santa Tell Me" е закачлива песничка, в която имаме типичен любовен сюжет и закачка с Дядо Коледа. Мелодията е звънлива и съм убеден, че след няколко дена няма да можете да спрете да си я припявате.


 Възползвам се от възможността, че говорим за Ariana Grande за да покажа и "Wit It This Christmas", която е изключително различна от всички останали. Дори, ако в текста и не се пееше за Коледа може би тя щеше да е поредното хит парче от някои от самостоятелните и албуми. Песента е смес от успокояващи коледни звънчета и секси ритимичен бийт. Като цяло препоръчвам и двата специални проекта на изпълнителката - "Christmas Kisses" и "Christmas & Chill", които може да откриете в Spotify, iTunes или всяка друга музикална платформа.



 Да, доброто старо време, когато Justin Bieber не биеше феновете си, а гласът му звучеше така. Става дума именно за песента "Mistletoe". Текста не е нещо особено, на което да се спра, но акустичните струнни звуци са нежни и спокойни. Искам просто да си легна на леглото и да си мисля за студа навън.



 Това е песен, която открих едва миналата Коледа - и отново е време да започна да си я пея, когато съм сам у нас. Парчето е озаглавено "Underneath the Tree" Фен съм на кънтри музиката, въпреки че не съм наясно с целия им бранш. Има много кънти песни, които обожавам и тази се нарежда до тях. Ще ми се да беше малко по-популярна, защото искам всички да я чуят и харесат.

Christmas Playlist:
- "Last Christmas" 
- "8 Days of Christmas"
- "Shake Up Christmas"
- "Do They Know It's Christmas"
- "Santa Claus is Coming Town"
- "Have Yourself a Merry Little Christmas"
- "I'll be Home"


Няма коментари:

Публикуване на коментар