събота, 7 ноември 2015 г.

"Медната ръкавица" от Холи Блек и Касандра Клеър - Ревю.


  Касандра Клеър и Холи Блек се завърнаха и не разочароваха като представиха още една невероятна история към поредицата за Магистериум. Ако искате да видите ревюто ми за първата книга - "Железният изпит" натиснете тук.
  След изключителният финал на първата книга, "Медната ръкавица" започва с лятната ваканция на Калъм Хънт и как за разлика от много други ученици, той с нетърпение очаква завръщането си в училището за магове - Магистериум. Но нещата не са такива каквито Кал ги планира. Той и приятелите му се забъркват в куп нови проблеми и приключения.
  В тази книга, получаваме нова порция развитие от страна на героите и успяхме да разгледаме още един персонаж в този необикновен свят. Това е Джаспър - съученика и главният дразнител на Кал. Имахме възможността да видим как самият той действа в напрегнати ситуации и как се разбира с нашия отбор.


  Понеже това ревю е без спойлери ще се опитам да не издавам нищо, когато кажа, че във финала на "Железният изпит", Кал беше изгубил себе си, не знаеше кой е и къде принадлежи. Тук видяхме как той изпитваше себе си, дали е достоен да бъде маг и дали приятели му могат да разчитат на него.
 Още нещо, което ми хареса е, че тази книга беше много по-приключенска от първата. Беше ни показан света извън Магистериума, които е далеч по интересен от дългите лекции за магии в училището.

  За съжаление, книгата нямаше толкова изненадващи и неочаквани моменти като предишната. Въпреки, достойното продължение, "Медната ръкавица" ми се видя твърде кратка по отношение на страници и история. Обикновено, харесвам книги с по-малък обем, но просто липсата тук се усещаше. 

Невероятно е каква голяма общност от фенове има тази поредица като се има в предвид, че е предназначена за деца между 10-12 години, интереса към книгата застига много по-големи читатели от целия свят и ако не си се включил в изживяването, ти препоръчвам да го направиш в най-скоро време.


 За финал, "Медната ръкавица" е вълнуващата втора част от магическата история за Магистериум. Тя е напрегната и увлекателна. Написана с много шантави моменти сред интересни приключения, книгата не се страхува да си поиграе с емоциите ви и да ви остави да чакате за още. 



Намерете книгата тук:

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар