петък, 15 април 2016 г.

Burn, Rewrite or Reread Book Tag


 Дойде времето и за поредния вълнуващ таг. Много се извинявам, че се позабавих с него - беше планирано да го публикувам още в понеделник, но знаете как е - училище. Най-вероятно сте го видели и в други блогове, но все пак да обясня - ще разполагам с три произволни заглавия на книги, като от тях трябва да реша коя книга бих изгорил, коя пренаписал и коя ще препрочета. Избрах случайни заглавия (с помощта на генератор) и ето какво се падна...

Благодаря на Кая за тага.


Първи Рунд - 
"Първият гроб отдясно" - Д.Джоунс,  "Тъгата на сукубата" - Р.Мийд, "Цялата истина в мен"

 Добро начало. Бих казал, че ще препрочета "Цялата истина в мен", защото разбрах смисъла й чак след като прочетох книгата и ми се иска да усетя всички тези хубави емоции отново. Ще изгоря "Тъгата на сукубата", тъй като тя ми е най-малко любима от тези заглавия и ще пренапиша "Първият гроб отдясно" като може би бих ускорил процеса на действие.

Втори Рунд -
"Безкрайното море" - Р.Янси, "Ангелският експеримент" - Патерсън, "Изпепелени" - Дж.Багът

Казвам директно, че ще изгоря "Безкрайното море" - нищо лично, но просто харесвах толкова много поредицата, докато не се появи тази втора книга... Ще препрочета историята на Максимум Райд, защото книгата беше написана по много свеж и лек начин, въпреки сюжета и дори като говоря в момента за нея, искам този прочит да се случи още сега. И със сигурност ще пренапиша "Изпепелени" заради финала на трилогията.

Трети Рунд - 
"Чудовища" - Илса Бик, "Чисти", "Момиченцето с всички дарби"

 От тези три книги, най-много харесвам "Чисти" затова ще и дам препрочитане. "Момиченцето с всички дарби" беше добър роман, но не достатъчно добър - има какво да се редактира и пренаписва, затова знаете къде попада това. И "Чудовища" ще отиде в пещта и изобщо няма да съжалявам за това жестоко, но заслужено дело.

Четвърти Рунд - 
"Островът на изгубените", "Скай" и "Последната игра: Поканата"

 Тук бих или пренаписал всички или поне да изгоря няколко. Да кажем, че ще изгоря "Скай", защото тя ми е най-антипатична и клиширана. Ще пренапиша "Островът на изгубените" за да  не се наложи да я прочета. И ще дадем още едно око на "Последната игра: Поканата". Надявам се да не бях твърде суров в този финален рунд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар