сряда, 28 декември 2016 г.

Песните на 2016.

Тази година е вече към своя край. Затова дойде време да започна с моя ежегоден обзор на годината. В серия от постове ще изразя мнението си кои според мен са най-добрите песни, книги и сериали за годината. Откривам обзора с песните на 2016 като този път ще ви представя моята лична топ 10 класация за песни, които са излезли през тази календарна година. Определено няма да направя грешката от миналия път и да уповавам мнението си на други музикални класации и прочее. Все пак, ако искате да си я припомните, има линк тук.
 Бях изключително притеснен дали ще съм доволен от музиката като цяло тази година, тъй като знаех, че любимият ми артист Taylor Swift ще си вземе почивка и няма да издаде нищо ново. Същото важи и за други мои фаворити като One Direction и Ed Sheeran. Но годината беше повече от добра. Няма да се бавя повече, това е класацията за най-добрите песни на 2016... (тън-тън)


10. PILLOWTALK - Zayn




 След десетки заглавия най-накрая успях да оформя тази класация от началото до края. На десето място влиза Zayn Malik и неговото дебютно соло парче Pillowtalk. Помня колко развълнуван бях за новата глава в кариерата на Zayn. Никой не знаеше какво точно да очакваме от него, но той ни изненада със стил, различен от предишния му в One Direction. Добра работа!


9. Formation - Beyonce


 Да знам, може би ощетявам Queen Bey с това девето място, но както казах ми беше изключително трудно дори да я включа в топ 10. "Lemonade" определено е един от най-големите трендове за годината, а песента Formation беше първата страница от главата. Песента освен, че звучи мега готино (да точно това написах) засяга и някой важни теми за афро-американците и #BlackLivesMatter.


8. Cheap Thrills - Sia


 Определено това бе една много успешна година за Sia, защото се влюбих във всички нейни проекти. Говорим за "Alive", "Cheap Thrills", "The Greatest" и като цяло целият албум, озаглавен "This is Acting". С нетърпение очаквам още музика от нея.


7. This Town - Niall Horan


 На седмо място идва още един член на One Direction. Никога не бих предположил, че първи Niall ще издаде солов материал по време на почивката на групата. Песента "This Town" е изключително емоционална и нежна балада, в която ще се влюбиш твърде лесно. Любувам се на артисти, които не използват твърде много блясък, а единственото, което им трябва са китара и микрофон.


6. Closer - The Chainsmokers ft. Halsey


 Продължаваме с един голям хит за 2016, който е възможно да стане и песен на годината сред тинейджърите. Не мисля, че има някой, който да не е чул това парче. Уникалния и оригинален глас на Halsey се слива отлично с денс бийта, създаден от The Chainsmokers. 


5. This Is What You Came For/Better Man - ft. Taylor Swift


 Споменах в началото как това бе една година без Taylor Swift, е всъщност година без нейн солов материал. Затова петото място посвещавам на нея и песните, които написа тази година. "This Is What You Came For" на Calvin Harris, която предизвика огромен шум заради скандала за написването й от TSwift и "Better Man" на Little Big Town също сътворена от нея. Важно да споменем тук е и дуета и със Zayn, който също заслужава внимание.


4. Starboy - The Weeknd ft. Daft Punk


 Класацията продължава с една изненада за мен, а именно The Weeknd, който стана популярен миналата година с парчетата "The Hills" и "Can't Feel My Face", който ми допадаха, но до там. Този нов Weeknd със сигурност ми харесва повече от предишния - и нямам предвид новата му прическа, а новата му музика. "Starboy" е изключително свежа с интригуващ бийт, който всеки ден си припявам.


3. Rise - Katy Perry


 Навлизаме в дълбоките води със силната песен на Katy Perry - "Rise". Определено това бе песента на лятото ми - помня как не можех да спра да я слушам всеки ден. А първият път, когато я чух бе на трейлър за Олимпийските игри. Изключително емоционална и мотивираща. Заслужава повече внимание честно казано. Песента е продуцирана от Max Martin - отговорника за още много добри хитове като "Blank Space", "Shake It Off", "Style" на Тейлър Суифт (любимка) и други големи изпълнители като Lady Gaga, Britney Spears, The Weeknd и още.


2. Into You - Ariana Grande


 Ariana Grande бе моят лъч надежда по-рано през 2016. Тя бе единствения артист, чиито албум в действителност очаквах с нетърпение. Чаканият от мен албум "Moonlight" всъщност бе преобразен в поп изяществото "Dangerous Woman". Първоначално не знаех какво да очаквам от тази промяна след като и песента "Focus" отпадна от проекта. За щастие, Ariana ме изненада приятно и издаде хит песни като "Side to Side", "Dangerous Woman" и "Into You", която както виждате заема второ място за годината при мен. Помня, когато парчето излезе, че го слушах по около 10 пъти на ден, след това точно го бях забравил - и излезе секси клипа към него. Песента е изключително забавна и е една от причините защо обичам поп музиката. А и каква изненада - също е продуцирана от Max Martin, за който споменах по горе.

 Преди да обявя първата позиция, ето и някои песни, които си струва да спомена, които за жалост на косъм не влязоха в класацията за топ 10.

Honorable Mentions:
The Greatest - Sia
Mercy - Shawn Mendes
Perfect Illusion - Lady Gaga
Me Too - Meghan Trainor
Can't Stop The Feeling - Justin Timberlake
Shout Out To My Ex - Little Mix
That's My Girl - Fifth Harmony
No - Meghan Trainor
Hands to Myself - Selena Gomez
We Don't Talk Anymore - Charlie Puth ft. S.Gomez
Ain't Your Mama - Jenifer Lopez
MILF$ - Fergie
Heathens - Twenty-One Pilots


1. Treat You Better - Shawn Mendes


 И почетното първо място за "Любима моя песен на 2016" отива при... The One, The Only - Shawn Mendes. (фойерверки и конфети тук) Мястото не е само за изумителното парче "Treat You Better", което заобичах от мига, в който го чух, но и давам и първото място на Shawn като мой любим изпълнител за годината. Преди една година не бях толкова задълбочен в музиката му и знаех само най-известните му песни, но сега всичко е различно. Вторият му студиен албум "Illuminate" промени играта. Както казах и през 2015 по същото време в същия пост - "Не всичко опира до скъпи продукции, милиони фенове или популярност. Главната цел е музиката.". Shawn Mendes не е продукт. Той е просто едно момче с китара и завладяващ глас. Песните му ще ви накарат да усетите всички чувства на света - от любов и щастие до разочарование и болка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар