вторник, 30 юни 2015 г.

Unpopular Opinions Tag Много благодаря на Ники (от Nikki's book world) за тага. Това ще бъде първият ми таг в този блог, затова се вълнувам (надявам се и вие).

1. Популярна книга или поредица, която ти не харесваш: Това е доста лесно - поредицата "Дивергенти" от Вероника Рот. Прочетох "Дивергенти" тази година (доста късно да, постоянно я отлагах) и я оцених с 5/5 звезди. След седмица промених оценката си в goodreads, защото осъзнах, че всъщност книгата не беше нищо особено. С втората книга от трилогията - "Бунтовници" интереса ми спадна още повече. Все още не съм прочел "Предани", но знам краят и дори той няма да оправи нещата. Въпреки 4те звезди за първата книга и целия този шум около филмите и поредицата, съм много отрицателно настроен.

2. Популярна книга или поредица, която е по-скоро мразена, но ти я обичаш: "Изборът"? Да, "Изборът" от Кийра Каас. Всички говорят колко приказни и нелепи са книгите и колко ужасна е героинята. Факт е, че Америка е много досадно същество, но по някаква странна причина харесвам тази поредица. А съм момче, което го прави още по-странно.

3. Любовен триъгълник, в който главния герой е избрал човека, който ти не си искал да избере: Решението на Джулиет във "Възпламени ме" от Тахере Мафи. Никога не съм бил фен на Уорнър, беше ми леко симпатичен, но толкова. Джулиет принадлежеше с Адам и това е цялата истина!

4. Популярен жанр, към който рядко посягаш: Бих казал хорър жанра, книги от типа на Стивън Кинг или любовния жанр като "Без Хоуп" и книгите на Сюзън Елизабет Филипс. Изглеждат ми много симпатични и сладки (да дори ужасите), но по някаква причина си продължавам с YA категорията.

5. Популярен или много обичан герой от книга, който не харесваш: За втори път в този пост ще спомена Уорнър от "Разбий ме". Все още не мога да повярвам, че когато прочетох ревюта и мнения за първата книга, всички го обожаваха, а аз само си мислех "хм, глупаци... тя така или иначе ще остане с Адам". Да, ами... (неловко мълчание)

6. Популярен автор, който не успява да ти се хареса: Засега не съм попадал на такъв. Имам някои на ум, но никой конкретен.

7. Популярни или често използвани в книгите тропи, които си се уморил да срещаш (като 'изгубени принцеси', продажни владетели, любовни триъгълници и др.): Не обичам книгите, в които имаме главна героиня (обикновено винаги е женски персонажа), която е в гимназия и открива, че е вампир или някакво друго свръхестествено създание. Как живота и се е променил, каква е била и т.н. Никога повече няма да прочета книга с подобен сюжет. Никога.

8. Популярна поредица, която нямаш желание да прочетеш:  Не смятам да чета книгите за Пърси Джаксън от Рик Риърдън и "Академия за вампири" от Ришел Мийд. Може би се дължи на разочарованието ми от "Тъгата на сукубата" от Ришел Мийд, а Пърси ми изглежда твърде приключенска и детска.

9. Казват, че "книгата е по-добра от филма", но има ли филмова или телевизионна адаптация, която харесваш повече от книгата-първоизточник?: До момента не, но имам чувството, че филма на "Хартиени градове" от Джон Грийн ще бъде по-добър от книгата, но това не мога да го обещая. Предстои да разберем този Юли.

Ако някои види този пост и не е правил тага нека го направи. =)

Няма коментари:

Публикуване на коментар