четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Книгите през Февруари.



 Здравейте, отново. Наистина ми допадна начина, по който бях подредил книгите, излизащи през Януари, затова реших да направя същото и за текущият месец. Ето и кои ще са най-интересните заглавия през Февруари, който непременно трябва да сложа в TBR списъка си.


Започвам с нещо, което излезе само преди няколко дни. Това е втората книга от поредицата АЛЕНА КРАЛИЦА на Виктория Айвярд. Продължението, озаглавено "Стъкленият меч", е сред едно от най-очакваните тази година. Първата част предизвика много различни мнения - някой се влюбиха от пръв поглед в тази история, а на други им се стори твърде позната и обикновена. Аз лично задължително ще прочета тази втора книга и ще се надявам на малко по-добър резултат от предишната.
 А какво е вашето мнение за "Алена кралица" и ще продължител и напред с поредицата?

Вече в книжарниците.



Следващото заглавие идва от издателство ЕГМОНТ - "Сезонът на злополуките" от Мойра Фоули-Дойл. Не знам много за тази книга, но прочетох анотацията й и определено звучеше загадъчно и това пробуди любопитството ми. Разбирам, че на много хора им е харесала, затова не виждам защо да не и дам шанс.
 Сезонът на злополуките е част от живота на седемнайсетгодишната Кара откакто се помни. Всяка година към края на октомври се случва нещо, предречено в смъртта на много членове на родословното й дърво - семейството на Кара става необяснимо податливо на инциденти. Те заключват всички ножове в чекмеджета, обезопасяват острите ъгли и изключват електрическите устройства наоколо, но опасността ги следва, където и да отидат, а Сезонът на злополуките предизвиква постоянно нарастваща мания и страх. Но защо са така проклети? И как могат да се освободят?



 И последното ми предложение е книга отново от ЕГМОНТ. Става дума за "Тези плитки гробове" на Дженифър Донъли. Някой от вас вече знаят името на автора и го свързват с други успели романи като "Революция" и "В морските дълбини". Все още съм нямал възможността да прочета някоя от книгите на Донъли, но тази ми изглежда като едно добро начало за нещо ново.
 Животът на Джоузефин Монтфорт изглежда перфектен, докато не я спохожда трагедия - баща й е открит мъртъв след мистериозен инцидент. Колкото повече тайни се разкриват покрай нелепата му смърт, толкова повече подозрения се надигат в Джо. Защото погребаните тайни все някога изплуват на повърхността..
  Излиза на 27 Февруари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар