петък, 17 юни 2016 г.

"Правилата на привличането" от Симон Елкелес - Ревю.


Ревюто съдържа спойлери от първите две книги на поредицата.

 "Правилата на привличането" е втора книга от поредицата ПЕРФЕКТНА ХИМИЯ, написана от Симон Елкелес. Когато Карлос среща Киара, дъщерята на професора, която е целеустремено и добро момиче, той е шокиран от чувствата, които започва да изпитва към нея. Тя по нищо не прилича на момичетата, които обикновено го привличат, но двамата много скоро откриват, че в сърдечните дела правилата на прив­личането надделяват над социалните различия. За съжаление, любовта им е почти невъзможна, тъй като въпреки желанието на Карлос да бъде с Киара, той не може да се откопчи от желязната хватка на наркобарона. А дали Карлос ще е съгласен да зас­траши сигурността на Киара и семейс­т­­вото й заради шанса да живее живот, за какъвто дори не е мечтал?
 Останах приятно изненадан от тази втора част и мога да потвърдя, че тази книга е още по-добра от предишната (а ревю за нея тук). Влюбих се в характера на героите и усещах химията, която имаха по между си. Това беше една тинейджърска любовна история, която имаше елементи на клише и изтъркани моменти, но въпреки това книгата ги преодолява и успява да изпъкне по свой си начин. Смятам, че ако харесвате първата книга, то със сигурност и тази ще ви допадне, въпреки повтарящият се сюжет за невъзможната любов между лошото момче и доброто момиче.


 Следвайки примера на брат си, Карлос се забърква в опасния свят на насилието, дрогата и престъплението. Той няма проблем с начина, по който живее - осигурява храна на семейството си и довършва делото на баща си и брат си. Както казах този свят е рискован и пълен с опасности, но Карлос никога не забравя чувството си за хумор и точно заради това качество ми стана любимият герой тук. За мен беше удоволствие да наблюдавам неговото развитие от мрачен и вулгарен играч до загрижено и внимателно гадже.
 Киара също ме изненада. Тя не е обикновеното суетно момиче - пада си по големите блузи, туристически обувки и момчешките коли. Фактът, че тя дори няма един чифт обувки в гардероба си, показва от какво всъщност се интересува тя. Предпочитам Киара пред Бритни заради нейната невинна и естествена личност и голямо сърце.


 В тази книга, слава богу никой не загина както в "Перфектна химия". Тази втора част беше много по-леко и забавно четиво, въпреки цялата история с мафията и ФБР. Един минус, който бих сложих тук е, че книгата приключи твърде бързо. Не бях готов за развръзката, а изглежда и Елкелес не е била, защото ми се стори твърде нелепа и объркана. (давам пример: как изведнъж г-н Уестфорд разполагаше с толкова пари, които просто така реши да даде на мафията и то за хора, които не познава толкова добре)
 Това, което ме накара да дам максимален брой звезди беше химията между Карлос и Киара. Още от самото им запознанство знаех, че ще се влюбя в техните взаимоотношения. Така и стана. Отново въпреки социалните различия и като цяло идеали и виждания, Симон Елкелес е успяла да създаде перфектната двойка за един съвременен роман, едновременно сладка, но секси.


 "Правилата на привличането" е едно възбуждащо интереса четиво, което ще ви развълнува и ще ви накара да искате да преоткриете любовта. Ако сте почитатели на увлекателната и романтична литература, то ви препоръчвам незабавно да прочетете тази книга.

1 коментар:

  1. Много хубаво ревю ❤ влюбена съм и в двете книги и винаги се радвам, когато попадна на още един читател, докоснал се до тях ^^

    ОтговорИзтриване