събота, 8 октомври 2016 г.

The Autumn Book Tag


"Loving him is like trying to change your mind once you're already flying through the free Fall/ Like the colors in Autumn, so bright just before they lose it all." - T.S., Red

 Май се сетих късно за този таг, но пък есента те първа започва и ще продължи през следващите няколко месеца, затова и днес ще ви изненадам с този сезонен пост. Благодаря на Павлина за тага.

1. Кое е любимото ти нещо относно есента?
 Мога да дам безброй много отговори на този въпрос - харесвам самия цвят на сезона, харесвам колко уютно ме кара да се чувствам. Вярно е, че не всеки ден е толкова красив колкото го искаме и, че понякога един обикновен есенен дъжд може да развали плановете ни, но това за нас книжните маниаци е особено удобно - да четем докато навън вали? 

2. Коя книга ти напомня за училищните дни?
Това е "Железният изпит", защото във всяка книга от поредицата всичко опира до училищните трепети. 

3. Коя корица ти напомня за есента?

 

4. Коя е любимата ти хорър или Хелоуин история?
 Не чета много много страшни книги, но бих посочил единствената книга, която съм чел досега на Стивън Кинг - "Бурята на века". Тя наистина бе доста зловеща.

5. Кой е любимият ти хорър или Хелоуин филм?
Понеже пък не гледам много филми, реших да посоча няколко сериала. Например "American Horror Story", "Salem" и "Witches of East End" са еднакво тайнствени, мрачни и ви подготвят за нужното Хелоуин настроение.


6. Кое излизане на книга през есента очакваш най-много?
 Не знам кои книги ще бъдат издавани на българския пазар тази есен, а и имам да наваксвам с книги от предходните месеци. Все пак отново ще спомена "A torch againts the night" от Сабаа Тахир и ще продължавам да се моля превода на книгата скоро да излезе от Сиела.

7. Кое излизане на филм през есента очакваш?
 Вече гледах "Домът на мис Перигрин за чудати деца" за това го отмятам. От скоро съм заинтересован и от "Момичето от влака", а много искам да видя и "The Birth of a Nation", за който вече текат слухове за Оскар, но за жалост изглежда, че премиерата му в България може да бъде отложена чак за догодина, въпреки че излиза този Октомври в САЩ.

8. Кои три книги планираш да прочетеш тази есен?
 Нямам големи планове, ще стрелям на посоки - "Бронзовият ключ", "Отбор загубеняци", "За да си спомня".


Няма коментари:

Публикуване на коментар