понеделник, 4 юли 2016 г.

Сериали, които искам да гледам през лятото.

 Лятото е сезон за почивка, наслади и приключения, но също така може и да е сезон, който да ви послужи много добре - като например да наваксате с няколко книги или сериали, докато нямате кой знае какви задължения. Не знам за вас, но аз обичам да binge-watch[вам] (гледам нон стоп) добри и силни сериали през ваканцията. Задачата в избора на такава продукция е трудна. Днес ще ви разкрия малко от този To-Be-Watched списък.
 

Започваме с Mr.Robot и отсега да кажа, че подредбата на сериалите в поста е напълно случайна. Та, този проект се превърна в един от най-гледаните през предходното лято, но аз го отбягвах поради куп причини. Не мислех, че този жанр е за мен, а също и нямам доверие на телевизията, която го продуцира USA Network.
 По-късно много хора започнаха да говорят за него. Някои от приятелите ми се влюбиха в историята и сюжета, а след това заваляха и номинациите в купища престижни награди. Сериалът дори спечели Златен глобъс в категорията "Най-добра драма", а чувам и, че актьорската игра на Rami Malek и Christian Slater е повече от невероятна. Всичко изглежда убедително от страна на отзиви и награди, затова се надявам и аз да го харесам.

 Следва в списъка един мини-сериал от създателя на AHS, Glee и Scream Queens - Ryan Murphy, който никога не ме е разочаровал. Говоря за "The People vs O.J. Simpson: American Crime Story". Няма да ви лъжа и ще ви кажа честно, че дадох шанс на пилотният епизод, но не ме грабна особено и затова взех решението да не продължа със сериала. За моя изненада и тук влияние имат критиците, които дадоха повече от позитивни мнения за амбициозния проект и актьорската игра, което ме накара да преосмисля решението си. И така ACS отново се върна в списъка To-Be-Watched.
 Сега ли е момента, в който да благодаря на критиците, че усложниха още повече живота ми?
 О, за малко да забравя - историята се върти около това напълно реално и известно дело с/у O.J.Simpson, който е обвинен за убийството на семейството си (мисля?).


 Може би това е най-голямата изненада за мен в списъка ми. Никога не съм бил фен на това да гледам вече приключили или спрени сериали, което знам е странно, но така го виждам аз. Изглежда това е на път да се промени, защото съм склонен да дам шанс на "Gilmore Girls". Естествено има и уловка - миналата година от NETFLIX обявиха, че ще върнат сериала за един специален сезон (revival). Тази новина ме накара да проуча малко повече проекта и ето ме сега. 
 Актьорският състав тук е огромен и изобщо няма да ми стигне времето да го изреждам, затова може да проверите сами. А една от любимите ми booktuber(ки) Christine от polandbananasbooks направи цяло видео защо трябва да гледаме точно GG. Линк към видеото ще намерите тук.
 Сериала има цели 7 сезона като всеки е с по 22 епизода, което за мен е чисто блаженство. Просто не знам дали съм готов да захвърля целия си живот в името на тези 153 епизода.

 И още едно попълнение точно в последния момент е Mercy Street. Ами първо ще ви кажа, че не знаех, че този сериал дори съществува до преди два дни. Обикновено следя новини за всякакви сериали, дори и такива които не следя за да се държа в течение, но изглежда този ми се е изплъзнал жестоко.
 Това, което ми направи огромно впечатление е отново актьорския състав, в който разпознавам познати лица като Jack Falahee (HTGAWM) и AnnaSophia Robb (The Carrie Diaries). После пък реших да изгледам трейлъра и да видя за какво всъщност е сюжета. Историята проследява събитията на гражданската война в САЩ от гледна точка на две медицински сестри, които работят в двете различни части на държавата. 
 Звучи ми изключително интересно и се надявам да не ме разочарова. Обикновено бих прескочил такъв сериал, защото не мисля, че е точно за мен, но съм изключително раздаващ се тези дни затова ще му дам един огромен шанс.

 Ако случайно знаете нещо за тези сериали или пък сте ги гледали моля пишете ми в коментарите ще ми е изключително полезно. А ако вие самите имате различни предложения не сте страхувайте да ми препоръчате нещо. 

1 коментар:

  1. Бавя Mr. Robot от толкова време, че чак ме е яд. А отзивите, които съм чувала за него са от добри към по-добри. Btw, преди време бях чула от някъде името на Gilmore Girls, но после го бях забравила. Сега, когато го видях, се присетих, че исках да видя за какво е и най-вероятно ще му дам шанс. Дано останеш с добри впечатления от сериалите ^^

    ОтговорИзтриване