четвъртък, 6 август 2015 г.

Mid-Year Book Freak Out TAG


   Познайте какво? Средата на годината е! (Е,и!) Време е да полудеем и да направим the Mid-Year Book Freak Out TAG. Започвам направо... Благодаря на Елена за тага. 

 1. Най-добрата книга, която си прочел досега през 2015 - Тази година ми върви много добре и има доста страхотни книги, които съм прочел. Ще назова "Въглен в пепелта" от Сабаа Тахир, "Железният изпит" и "Елинор и Парк".

 2. Най-доброто продължение, което си чел досега през 2015 - Определено продължението на Лунните хроники от Мариса Мейър. Хареса ми как успяхме да съберем невероятен отбор за три книги.

 3. Новоиздадени книги, които искаш да прочетеш, но все още не си - Това е толкова дълъг списък - "Гондола на времето" от Ева Фьолер, "Аз съм знаменитост" от Кейти Бърчал, "Всички наши места" от Дженифър Нивън.

 4. Най-желани предстоящи издания през втората половина на годината - "Алената кралица" на Виктория Айвярд, която излиза много скоро. Също "Фенка" на Рейбоу Роуъл и "Winter" от Мариса Мейър.

 5. Най-голямо разочарование - "Последните оцелели: Живота, какъвто го познавахме" от Сюзън Бет Пфефър. Чаках я с години, само за да разбера, че не ми допада. Опитах 3 пъти да я завърша и се провалих 3 пъти.

 6. Най-голяма изненада - Лично мен ме изненада "Синдер". Гледах много скептично към книгата, защото имаше връзка с роботи и андроиди и не очаквах да ми допадне, а тя взе, че ми стана една от любимите поредици. Ти да видиш...

 7. Любим нов автор - Рейбоу Роуъл. Харесва ми това, че тя не пише обикновени романтични истории с предвидим край и не я е страх да разкрие истината.

 8. Нов герой, по когото си падаш - Твърде много момичета за да избера едно, съжалявам.

 9. Най-нов любим герой - Бих казал Кенджи от "Разбий ме" на Тахере Мафи. В началото не му вярвах, но с развитието на книгата той се превърна в много приятен и забавен герой, който запомних.

 10. Книга, която те е разплакала - Издържах 8 месеца! Остават още 4! Силен съм и не съм плакал още на книга... тази година.

 11. Книга, която те е зарадвала -  Хм...

 12  Любима книга, превърната във филм, който си гледал тази година - Тук ли е мястото, в което трябва да кажа, че предпочитам само сериали. Тази година още не съм гледал филм по книга, но има време.

 13. Любимо ревю, което си написал досега през годината - Все още се уча. Надявам се скоро да напредна и нямам толкова много ревюта в блога си, а какво да говорим за любимо.

 14. Най-красива книга, която си купил или получил - "Наследницата" от Кийра Каас. Мисля, че съм влюбен.

 15. Кои книги имаш нужда да прочетеш до края на годината - "Крадецът на книги", "Стъкленият трон" и "Сянка и кост".

4 коментара:

  1. Трябва да прочетеш "Стъкленият трон".. <3 Уникална е!

    ОтговорИзтриване
  2. Трябва да прочетеш "Сянка и кост". Може и да поправиш грешката с плаченето на нея.
    (с Кая и коментарът и по-горе, доказахме, че книжните блогъри за поставени пред безкрайно препоръчване на книги и "трябва да прочетеш".... мех)

    ОтговорИзтриване