петък, 15 януари 2016 г.

Книгите през Януари.



 Здравейте, отново. Докато стоях и се чудех каква да е новата ни тема, ми хрумна това. През последната седмица получих толкова много добри новини - а именно информация за това какво предстои да излезе през Януари по книжарниците и просто не знам как ще се справя с всички тези покупки. Ето и какво очакваме да излезе на пазара през този месец. Предложенията са страхотни.

 Рейбоу Роуъл - "Връзка"

 Ето, че излиза и още една книга от един от най-добрите разказвачи на истории (поне според мен) - Рейнбоу Роуъл. Новата и книга "Връзка" излиза на 16 Януари, 2016 от издателство ЕГМОНТ. Книгата отново бе тотален хит в щатите и дори спечели награда от Goodreads за най-добра fiction книга на 2014. С нетърпение очаквам да се сдобия с копие от изданието.
 Трогателна и забавна, това е история за съдбата, следите на времето, телевизията и истинската любов. Книгата ще подтикне читателите да се замислят дали двама човека могат въобще да вървят в една и съща посока. Или любовта означава да откриеш някого, който непрекъснато ще те среща по средата на пътя.





"Тъмна Дарба" от Александра Бракен

 Нова антиутопична трилогия е точно зад ъгъла, а първата част от тази нова история излиза на 23 Януари, 2016 отново от издателство ЕГМОНТ. Отново доста добри отзиви и за тази книга. Това ще е първата ми книга от авторката и нямам търпение да науча за света, който е изградила и историята, която вече е развълнувала много читатели. Надявам се тази първа книга да ми хареса и да завърша цялата трилогия тази година. 
 Когато Руби се буди на десетия си рожден ден, нещо в нея е различно. Нещо достатъчно притеснително, че да подтикне родителите й да я заключат в гаража и да повикат полицията. Нещо, което я изпраща в Търмънд, брутален правителствен „рехабилитационен лагер“. В действителност Руби успява да преживее мистериозното заболяване, което погубва повечето деца в Америка. Но тя и останалите като нея оцеляват, като се сдобиват с нещо много плашещо – умения, които не могат да контролират. Вече на шестнайсет, Руби е една от опасните.


"Гневът и Зората" от Рене Ахдие

 Ето и с какво открива сезона и издателство СИЕЛА. Въпреки, че нямаме все още точна дата за тази книга, тя е планирана отново за Януари. Този път не знам толкова много за сюжета, колкото другите книги по-горе, но знам, че това е поредният Young Adult хит за 2015. Мисля, че това не е дебютният роман на писателката, но не съм чел нищо нейно затова книгата ще е още една добра възможност за откриване на нещо ново. А ето го и дългото и малко сложно резюме.
 Един живот за една зора. В далечна земя, управлявана от жестоко момче убиец, всяка зора носи тъга на различно семейство. Халид, осемнайсетгодишният халиф на Хорасан, несъмнено е чудовище. Всяка нощ той взима за съпруга различно момиче, а на сутринта палачът му увива копринено въженце около врата ѝ. Когато най-добрата ѝ приятелка се превръща в жертва на Халид, Шахризад се заклева да отмъсти за смъртта ѝ и доброволно пожелава да стане следващата жена на халифа. Шахризад планира не само да оцелее, но и да сложи край на пороя от смърт, отприщен от бъдещия ѝ съпруг. Нощ след нощ Шахризад омагьосва Халид чрез историите си, борейки се с настъпването на утрото. Всяко следващо може да ѝ е последно. Но се случва нещо, което тя не е предвидила. Халид е различен от това, което си е представяла – чудовището няма нищо общо с легендите, които се носят за него извън дворцовите стени. А когато открива, че за всичко има причина – причина, различна от всичко, което някой е можел да си представи, Шахризад трябва да се бори, за да спаси не само себе си, но и момчето, което е започнала да обиква. Времето изтича. А зората никога не е добре дошла.


"Двор от рози и бодли" на Сара Дж. Маас

 "Огнената наследница" все още чака да бъде прочетена на рафта ми, но ЕГМОНТ не чакат за да продължат с книгите на Сара. Новият и роман от 2015, ще излезе у нас този месец на 30ти. Знам, че вече ви писна да четете това, но и тази книга е хит (няма как да не го спомена). Това ще е преработка на позната на всички приказка "Красавицата и звярът". Корицата е невероятна! Просто съм влюбен в нея. Не знам кога ще ми остане да прочета всички тези книги - но  просто трябва да намеря време.
 За жалост, официалното резюме на книгата все още не е публикувано, но ще излезе скоро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар