вторник, 25 август 2015 г.

Teen Wolf 05x10 - Летен финал - ДИСКУСИЯ


 Първото ми TV ревю/дискусия, вече е факт. Реших да започна с популярно и добре познато сериалче, а именно "Teen Wolf". Само да отбележа колко много харесвам дискусиите, толкова са неформални и забавни. В този пост ще обсъдя събития, които са се случили в Сезон 5, Епизод 10 от сериала, затова ако не сте го гледали и не искате да знаете нищо за епизода, моля не четете това ревю, защото има голямо количество спойлери.

 Добре, епизода започва със Скот, който отказва да ухапе Хейдън и да я превърне във върколак. Според него, тя е твърде слаба и ще умре. Така, така - уважавам решението му, но нека си призная нещо, момичето умираше, въпросът беше просто как ще умре. Скот можеше да я превърне, защото така Хейдън поне щеше да има малко по-голям шанс за оцеляване.
 Като говорим за Хейдън, обичам #PuppyLove. Връзката между нея и Лиам е супер сладка. А и загрижеността на Лиам (<3)... Това е първата му любов и той се опитва да я защити с всички сили. Няма как да не ми напомня за Скот и Алисън. Много хубаво, че си влюбен Лиам, но няма нужда да убиваш приятеля си, защото гаджето ти умира. Имаш огромна вина, че не беше с Хейдън в (не толкова) последните и минути. 

  

 Имаме и добри новини, най-накрая, казах най-накрая знаем какво същество е Периш. Той е "Хрътка на ада". Какво значи това? Ха, чакайте и разберете. Епизода беше изпълнен с много екшън сцени, но имахме един малък романтичен момент между Лидия и Периш, ура за това.Само да вмъкна, че съм много радостен, че Скот не е мъртъв, не че съм очаквал нещо различно, просто сцената между него и мама Мелиса беше много емоционална. 


 И дойде време да говорим и за злодей #1, а именно Тео. Харесвам Тео - толкова е зъл, манипулативен и е просто перфектния злодей за нашето шоуто, (а и понякога обичам лошите герои). Досега Скот и приятелите му никога не са имали такъв враг, в предишните сезони те винаги знаеха срещу кого и какво са изправени и заедно успяваха да надвият злото. За жалост, този сезон хитрецът Тео ги измами (с малка помощ от докторите), той ги предаде и разруши цялата група.



 И първата част от пети сезон завършва със разбити приятелства, отчаян Скот и нова глутница злодеи.

 За финал ще адресирам омразните коментари относно сезон 5А. Всички се оплакват, колко бавно се развивали действията и как Тео е провалил цялото шоуто. За ваше щастие, аз не го виждам така. Сезон 5А беше много, много мрачен. Този сезон ни показа реалността. От първи до четвърти сезон сме свикнали с "веселата компания" на Скот, те винаги са щастливи и засмени, но ето че всяко едно приятелство може да бъде разрушено и всеки може да изгуби себе си. 


3 коментара:

  1. Teen Wolf е страхотен сериал! Гледах епизода онлайн, докато го излъчваха по MTV. Епизодът беше най-добрият от 5А според мен. Нямам търпение за 5В и да разбера какво се е случило с Лидия, за да влезе в Eichen House. И аз харесвам Тео, въпреки че манипулира глутницата. Силно се надявам шериф Стилински да оцелее и да не е мъртъв, но за да разберем ще трябва да почакаме доста.

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам сериала и според мен това е най - добрия сезон до момента. Мразя Тео, но няма как да не призная, че е невероятен злодей.

    ОтговорИзтриване