събота, 19 март 2016 г.

Книгите през Март.

 Средата на Март е, месеца си отива, времето лети твърде бързо, а книгите само стават все повече и повече. Този месец, съм ви приготвил три нови заглавия, който читателите най-много очакват. Нека да започваме...

 "Дете на пустинята" е първа книга от нова поредица и също така е дебютният роман на Олуин Хамилтън. Излиза на 19 Март. Романа е определен като фентъзи с елементи на фантастика, романтика и приключение. Лично аз все още не съм решил дали ще избера тази книга като следващото ми четиво, но резюмето звучи достатъчно интригуващо за да го направя.
 Съдбата на пустинята е в нейните ръце... Смъртни управляват пустинния народ на Мираджи, но из дивата, безплодна пустош все още скитат мистични зверове, а според мълвата някъде джинове продължават да практикуват магиите си... Във враждебния и суров град Дъстуок обаче няма нищо магическо. Това не е място за човек, ако е беден, сирак или ако е жена. Амани Ал’Хиза е всичките три. Тя е отличен стрелец, но умението й не може да й помогне да се измъкне от Дъстуок, където е обречена на уреден брак или смърт. А така отчаяно копнее да види света, за който е слушала единствено от историите край огъня. Когато изневиделица й се предоставя шансът да избяга с мистериозен и смайващо красив чужденец, Амани не се поколебава. И въпреки че от години мечтае да напусне родния си град, никога не си е представяла, че ще го направи, яздейки митичен кон, бягайки от смъртоносната армия на султана с човек, издирван за измяна. Не си е представяла и че ще се влюби в него… Или пък че той би могъл да й помогне да разкрие могъща тайна за това коя е всъщност.


 Най-вероятно вече сте разбрали за тази книга, тъй като всички говорят за нея. А повечето от вас, умират да я прочетат, защото "Лейди полунощ" е новата книга на Касандра Клеър, която отново ще разгледа света на ловците на сенки. Търсете я в книжарниците от 29 Март. От други блогъри и читатели разбрах, че този свят на ловци е наистина интригуващ, а аз още съм нямал възможността да навляза в него. Не съм започвал нито "Реликвите на смъртните", нито "Адски устройства", но силно се надявам това някой ден да се случи. А ще съм още по-щастлив, ако този ден е в близкото бъдеще.
 В един таен свят, където воини, в чиито вени тече ангелска кръв, са се заклели да пазят света от демони, „парабатай“ е свещена дума. Парабатаят е твой партньор в битка. Парабатаят е най-добрият ти приятел. Парабатаите са всичко един за друг… но никога, абсолютно никога не бива да се влюбват един в друг. Изминали са пет години от събитията в „Град на небесен огън“, довели ловците на сенки до ръба на унищожението. Ема Карстерс вече не е малко дете, а млада жена, твърдо решена да открие убиеца на родителите си и да отмъсти за смъртта им. Ема е ловец на сенки, една от поколенията нефилими, чийто дълг е да бранят света от демони. Заедно със своя парабатай Джулиън Блекторн тя патрулира из улиците на един таен Лос Анджелис. Когато започват да се появяват трупове на хора и долноземци, убити по същия начин, по който преди години загиват и нейните родители, вниманието на Ема е привлечено – това е нейният шанс да се впусне в разследване. Докато разкрива истината за настоящето, тя започва да научава и тайни от миналото: какво е крил Джулиън от нея през всички тези години, защо законът на ловците на сенки не разрешава на парабатаите да се влюбват един в друг... В същото време Ема е на път да се влюби в единствения човек на света, в когото е категорично забранено.


 Последната книга, която ще ви предложа днес е четвъртата част от поредицата за СТЪКЛЕНИЯТ ТРОН на Сара. Дж.Маас. Тя е озаглавена "Кралица на сенките" и излиза на 26 Март. Чух много добри отзиви и по тази книга, но няма как да не обърна внимание на обема й - цели 712 страници, определено ще имаме с какво да се занимаваме. Не съм прочел още "Огнена наследница", защото тази книга беше планирана да излезе по-късно тази година у нас, но сега ще трябва да побързам и да я прочета - за да може да си наваксам с тази серия.
 Кралицата се завърна. Всички, които Селена Сардотиен обича, са й отнети. Но тя най-накрая се завръща в империята – за да получи своето отмъщение, за да спаси някога славното си кралство и за да се изправи лице в лице със сенките на миналото си… Тя е приела да бъде Елин Галантиус, кралица на Терасен. Но, за да си върне трона, трябва да се бори. За братовчед си – воин, готов да умре за нея. За приятеля си – млад мъж, заточен в чудовищен затвор. И за своя народ – поробен от жесток крал и въпреки това очакващ триумфалното завръщане на изгубената си кралица.


Няма коментари:

Публикуване на коментар