събота, 26 март 2016 г.

Zayn - Mind of Mine (Ревю)


 Измина точно една година откакто Zayn "разби" интернет, а и сърцата на много фенове. Точно на 25 Март, звездата реши да напусне популярната момчешка група One Direction и "да заживее нормален живот на 22 годишен". Една година по-късно, живота му отново е всичко друго, но не и нормален след решението му няколко месеца по-късно да подпише договор с RCA и да даде старт на соловата си кариера. Вчера, първият му самостоятелен албум, озаглавен "Mind of Mine", официално излезе на пазара и във всички стрийминг платформи. Днес, ще направя кратко музикално ревю на неговият проект и като цяло ще изразя мнението си.




02. PILLOWTALK
 Това беше първият сингъл, който чухме от Zayn, след раздялата. Парчето заедно с клипа излезе още през месец януари. То няма да ви изненада с дълбоки изрази, а просто ще ви покаже новото звучене на изпълнителя - напълно различно от това на 1D. С него, той просто показва, че е пораснал младеж, който може да се изказва свободно - това го виждаме от всички "f-бомби", който присъстват в текста. Но "PILLOWTALK" е бърза и ритмична и беше правилният избор за първа песен.



04. BeFour
 "BeFour" е спокойна, но самоуверена песен. Нека се спрем на заглавието и текста, много интересна игра на думи е направил Zayn като думата "before" (преди) е представена като "БъдиЧетири" (или бъдете). Каква случайност, че One Direction е вече от четири члена, хм да наистина - каква случайност. Тук открих и още изрази, който може би се отнасят за взаимоотношенията му с групата като например:

"I can't turn my chords into your song" - Зейн сподели в много интервюта как всъщност не е харесвал стила на групата.
"I've done this before, not like this" - Определено е издавал албум преди, но не по този начин.



07. INTERMISSION: floWer
 Тази песен, първоначално ме шокира, но определено трябваше да присъства в аблума. Изпята е на урду - родният език на баща му. Въпреки, че е само минута и 44 секунди, тя показва, че Зейн е горд с произхода си и е готов да го докаже. Винаги съм се възхищавал на изпълнители, който правят това и не забравят откъде са тръгнали. А превода на хипнотизиращия текста е следният: 

"Докато цветето на тази любов не разцъфне,
това сърце няма да е в мир"


08. BoRdErSz
 Определено, това е една от любимите ми песни в албума - ритмична и готина. Шепотът заедно с вибрацията в нотите се е получил невероятно. Лесно може да ви влезе в главата и трудно да излезе оттам. Това ще е парчето, което най-много ще си припявам тези дни. 

12. Truth
 Бавна, спокойна, но тайно динамична, "Truth" е най-дълбоката му песен до този момент. Тя дава възможността на Зейн просто да изкаже това, което мисли по най-уникалния начин. Получила се е много добре. Имам чувството, че за най-хубавите тракове нямам какво толкова да кажа - защото те са просто толкова оригинални и красиви. Просто трябва да ги чуете за да усетите това, което и аз.



 "Mind of Mine" е проект, който крещи промяна и самостоятелност. С него Zayn ни показва кой е всъщност и какво харесва. Споделя колко удобно се чувства, че най-накрая може да бъде себе си. Албума ще ви изненада със свежи и автентични парчета. Задължително му дайте шанс.



Няма коментари:

Публикуване на коментар